Garden činija sa pršutom, grilovanom kruškom i dresingom od nane

12 namirnica <30min Lako
  • krastavac 2 kom
  • kruška 2 kom
  • gorgonzola 100 g
  • ljuta papričica 1 kom
  • aćeto balzamiko sirće 1 kašika
  • Maslinovo ulje 1 kašika
  • Čeri paradajz 10 kom
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Carnex pršuta 200 g
  • nana sveža 1 veza
  • Suvomesnati proizvodi 1
1.

Iseći kruške na kriške i očistiti od semenki. Na dobro zagrejanom tiganju grilovati krušku dok ne porumeni. Skloniti sa strane.

2.

Papričicu iseckati na sitne kolutove, čeri paradajz na četvrtine, a krastavac ljuštilicom na trake.

3.

Uzeti jednu duguljastu činiju ili tanjir i servirati prvo krušku i seckano povrće, a mestimično gurnuti pršutu sečenu na slajsove. Kada je sve poređano, izlomiti gorgonzolu i dodati je ovoj divnoj bašti.

4.

Svežu nanu iseckati na sitne tračice i pomešati sa uljem i aćetom balsamikom. Preliti preko bašte i poslužiti.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.