Galete sa piletinom, stišnjenom šunkom i bubamarama od paradajza

10 namirnica >60min Srednje
  • Jaja 4 komada
  • brašno 200 g
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • mleko 3 dl
  • Ulje 1 dl
  • Čeri paradajz 10 komada
  • crne masline 100 g
  • Zelena salata 100 g
  • Majonez 100 g
  • Carnex stišnjena šunka 4 slajsa
1.

Za pripremu galeta potrebno je umutiti jaja sa mlekom i uljem. Zatim dodati brašno i malo praška za pecivo. Ostaviti da masa odstoji par minuta i peći galete u pekaču za galete ili kalupu.

2.

Kada su galete dobile braonkastožutu boju staviti ih sa strane da se prohlade. Svaku galetu premazati majonezom i posuti sitno seckanom salatom.

3.

Pileći file iseći na mini šnicle i na malo uja grilovati 4-5 minuta. Kada je piletina gotova servirati je preko seckane salate. Dodati slajs stišnjene šunke. Preko staviti malo majoneza ili sirnog namaza. Čeri paradajz iseći na polovine pa zatim nažno zarezati polovinu na četvrtinu, ali tako da je ne isečete do kraja. Manjom kašičicom ili čačkalicom stavljati tufnice od majoneza, a crne masline koristiti kao glavu bubamare.

4.

Galete dekorisati svežim peršunom i servirati na tanjir.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.