Farofa sa kulenom i komadima ćuretine u sosu od pomorandže

14 namirnica <45min Lako
  • paprika 2 kom
  • Kapar 1 kašika
  • Beli luk 1 čen
  • crni luk 2 glavice
  • puter 100 g
  • prezla 100 g
  • Carnex kulen 200 g
  • ćureći file 400 g
  • pomorandža 2 kom
  • limun 1 kom
  • čvrstin 1 kašika
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Suvomesnati proizvodi 1
1.

Iseckati crni luk i kulen na sitne kocke i staviti u zagrejani tiganj. Staviti malo putera i pržiti kulen dok ne pusti masnoću. Dodati kapar, papriku seckanu na kocke i beli luk. Sve dobro pržiti i pred sam kraj dodati prezle i pržiti 2-3 minuta dok prezla ne pokupi svu masnoću.

2.

U drugom tiganju grilovati ćureće grudi takođe na puteru. Nakon par minuta okrenuti na drugu stranu. Ubaciti par kolutova pomorandže i nju grilovati sa ćuretinom.

3.

U šerpicu staviti malo putera i preostale kolutove pomorandže, preliti sokom od pomorandže i sokom od limuna. Krčkati na laganoj vatri, pa razmutiti jednu kašiku gustina pomešanu sa 1 dl vode. Sos kuvati 3-4 minuta.

4.

Servirati farofu, zatim ćuretinu, grilovanu pomorandžu i sos sa strane.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.