Empanade sa Grill kobasicom i umakom od belog luka, sa ljutim papričicama i kiselom pavlakom
13 namirnica
>60min
Lako
- lisnato testo 250g
- Carnex grill kobasica 2 paketa
- Beli luk 1 čen
- ljuta papričica 1 komad
- Kisela pavlaka 1dl
- kruška 1 komad
- kim 1 kašičica
- Ulje 50 ml
- so po ukusu
- biber po ukusu
- Viršle i kobasice 1
- crni luk 1 glavica
- Paprika crvena 1 komad
1. |
Oljuštiti i iseckati crni luk na kocke. Zagrejati tiganj sa malo ulja i propržiti luk sa gril kobasicom sečenom na kolutove. Nakon par minuta dodati papriku, ljutu papričicu, zatim kim i belo vino. Pržiti još par minuta i skloniti sa strane. |
2. |
Razvući lisnato testo do debljine od pola santimetra, zatim velikom čašom izdubiti testo. Puniti nadevom jednu polovinu testa, a drugu preklopiti tako da izgleda kao polumesec. Ređati empanade u pleh i staviti da se peku u rerni na 180 stepeni 30 minuta. |
3. |
Dok se empanade peku, pripremiti umak od kisele pavlake, rendane kruške i malo belog luka. Umak staviti sa strane i kada empanade budu gotove služiti zajedno. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.