Carska salata sa brusketima i pateom od stišnjene šunke

13 namirnica <45min Lako
  • brokoli 1 veći cvet
  • karfiol 1 glavica
  • paprika crvena kisela 200 g
  • crveni pasulj 1 konzerva
  • Peršun svež 1 veza
  • hleb sa zrnevljem 1 kom
  • Carnex stišnjena šunka 200 g
  • vinjak 50 ml
  • inćuni 30 g
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • Senf 1 kašika
  • so
  • biber
1.

U ključaloj vodi bariti ceo cvet brokolija bez stabljike i listova oko 30 sekundi. Pripremiti vodu sa ledom i preručiti obareni brokoli. Isti postupak ponoviti sa karfiolom samo njega kuvati 2 minuta.

 

2.

Kiselu papriku iz tegle propržiti na tiganju sa malo ulja. Kada je paprika grilovana odvojiti je sa strane da se prohladi.

3.

U manjoj posudi pomešati sitno seckanu stišnjenu šunku, vinjak, inćune, senf, sitno seckan peršun. Naliti malo maslinovog ulja i sve dobro promešati, posoliti i pobiberiti.

4.

Bareno povrće pomešati sa crvenim pasuljem, dodati papriku i preliti sve prelivom koji možete usitniti i štapnim mikserom kako biste dobili fin pate. Servirati hleb sa strane.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.