Carnex sushi sa integralnim pirinčem, Specijal šunkom i pečenom paprikom

10 namirnica >60min Lako
  • zelje 1 veza
  • integralni pirinač 100 g
  • Carnex specijal šunka 200 g
  • paprika 2 kom
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • jabukovo sirće 1 kašika
  • kavijar 50 g
  • vlašac 1 veza
  • Šunke 1
1.

Staviti vruću vodu u dublju šerpu za kuvanje zelja. Prethodno oprati zelje i skinuti korenčiće. Kada je voda provrila sipati 1 kašiku jabukovog sirćeta i potapati listove zelja po 10-15 sekundi dok fino ne smekšaju.

2.

Pripremiti hladnu vodu sa ledom i u nju spuštati listove zelja da se hlade. Integralni pirinač oprati u nekoliko voda i staviti da se kuva narednih 20 - 25 minuta, dok zrno fino ne nabubri.,

 
 
 
 
3.

Prohladiti pirinač uz konstantno mešanje, začiniti ga solju i biberom. Papriku ispeći na ringli od šporeta ili u rerni, oljuštititi i iseći na tračice.

4.

Poređati listove zelja na radnu površinu, zatim rasporediti pirinač pa pečenu papriku i dodati štapiće specijal šunke. Rukama urolati zelje sa pirinčem i formirati smotuljke u obliku sušija. Dodati kavijar i malo vlašca preko. Služiti uz soja sos i domaći ren.

 
 
 
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.