Carnex novogodišnja salata
12 namirnica
>60min
Srednje
- kukuruz šećerac 100 g
- grašak 100 g
- Carnex delikates kare 150 g
- šargarepa 100 g
- Krompir 100 g
- kiseli krastavac 100 g
- Jabuke 100 g
- pavlaka 50 g
- majonez 50 g
- So morska krupna po ukusu
- biber po ukusu
- peršunovo lišće veza
1. |
U posudi sa ključalom vodom zajedno blanširati kukuruz, grašak i šargarepu sečenu na kockice vodeći računa da se ne prekuvaju. U posebnoj vodi kuvati opran krompir u ljusci. Kuvan krompir oljuštiti, potom vlažnim nožem iseci na sitne kockice. |
2. |
Oljuštene jabuke, kisele krastavčiće i Carnex delikates kare u omotu iseckati na sitne kockice. U dubokoj posudi spojiti sve namirnice, dodati sitno sečen peršun, pavlaku i majonez pa sve laganim pokretima izmešati. Začiniti po ukusu. |
3. |
Tako napravljenu salatu servirati u odgovarajućoj činiji ujedno u malim posudama oblikovane po želji. Ukrasiti po želji. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.