Brze pituljice nadevene povrćem i Carnex Rustik kobasicom

14 namirnica >60min Teško
  • Brašno 500g
  • Jaja 3 komada
  • prašak za pecivo 1 komad
  • soda bikarbona pola kašičice
  • mleko 6dl
  • puter 75g
  • šećer kašičica
  • so po ukusu
  • Carnex Rustik kobasica 200g
  • šargarepa 2 komada
  • paprika 2 komada
  • Mladi luk veza
  • majčina dušica po ukusu
  • Ulje 1dl
1.

U odgovarajuću posudu dodati belanca, potom uz dodatak malo soli ulupati u čvrst šam.

Žumanca, mleko , otopljen puter, prosejano brašno sodu i prašak za pecivo izmešati, potom u manjim količinama dodavati prethodno ulupan šam.

Voditi računa da masa ne padne.

2.

Povrće iseći na tanke štapiće, Carnex Rustik kobasicu po ukusu na kolutove ili takođe na štapiće.

3.

Na zagrejan tiganj dodati par kapi ulja, potom dodati pola kutlače pripremljene mase i na nju dodati seckano povrće i Carnex Rustik kobasicu.

Pituljicu okrenuti i zapeći sa donje strane.

Ponoviti postupak sa preostalom masom.

4.

Tako pripremljene pituljice servirati tople uz jogurt.

Prijatno.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.