Brze pituljice nadevene povrćem i Carnex Rustik kobasicom
14 namirnica
>60min
Teško
- Brašno 500g
- Jaja 3 komada
- prašak za pecivo 1 komad
- soda bikarbona pola kašičice
- mleko 6dl
- puter 75g
- šećer kašičica
- so po ukusu
- Carnex Rustik kobasica 200g
- šargarepa 2 komada
- paprika 2 komada
- Mladi luk veza
- majčina dušica po ukusu
- Ulje 1dl
1. |
U odgovarajuću posudu dodati belanca, potom uz dodatak malo soli ulupati u čvrst šam. Žumanca, mleko , otopljen puter, prosejano brašno sodu i prašak za pecivo izmešati, potom u manjim količinama dodavati prethodno ulupan šam. Voditi računa da masa ne padne. |
2. |
Povrće iseći na tanke štapiće, Carnex Rustik kobasicu po ukusu na kolutove ili takođe na štapiće. |
3. |
Na zagrejan tiganj dodati par kapi ulja, potom dodati pola kutlače pripremljene mase i na nju dodati seckano povrće i Carnex Rustik kobasicu. Pituljicu okrenuti i zapeći sa donje strane. Ponoviti postupak sa preostalom masom. |
4. |
Tako pripremljene pituljice servirati tople uz jogurt. Prijatno.
|
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.