Blanket sa valjušcima od Delikates karea

12 namirnica >60min Teško
  • Krompir 3 komada
  • brašno 150g
  • Jaja 2 komada
  • Carnex delikates kare 150g
  • šargarepa 2 komada
  • prokelj 200g
  • belo vino 3 dl
  • puter 1 kašika
  • neutralna pavlaka 2 dl
  • mirođija sveža 1 veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Oljuštiti, iseći na kocke i kuvati krompir 20 minuta. Iseći delikates kare na sitnije kocke.

 

2.

Kada se krompir prohladio ubaciti jaja, brašno, so i biber. Dodati delikates kare i sjediniti.

3.

Rukama formirati valjuške ili krokete u obliku valjka i u ključaloj vodi kuvati dok ne isplivaju. Staviti ih na stranu.

4.

Rastopiti puter sa malo ulja u šerpici. Dodati brašno i propržiti ga. Kada dobije braonkastu boju, nalivati belim vinom i mešati dok se ne ukuva, nekih 15-20 minuta uz konstantno mešanje. Ukoliko se mnogo zgušnjava dodati još vina. Dodati malo neutralne pavlake pri kraju i sitno seckane mirođije. Kuvati još minut - dva.

5.

Šargarepu iseći na kolutove, prokelj na polovine. U pekač staviti sečeno povrće, zatim valjuške i preliti sosom. Staviti u rernu da se zapeče na 200 stepeni 20 minuta.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.